A feltaláló - Béres József
A feltaláló - Béres József
Dráma, Életrajz
hamarosan
A feltaláló - Béres József
  • (A feltaláló - Béres József)

  • Rendező: Gyöngyössi Bence
  • Főszereplők: Gáspár Tibor, Huszárik Kata, Für Anikó, Seress Zoltán, Székely B. Miklós, András Hatházi
  • Időtartam: 2 óra
  • Korhatár: 12 - Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott.
  • Bemutató: 2020.02.06.

 

Röviden a filmről

Hosszas kísérletezés után az 1960-as években Dr. Béres József rájött, hogy a növények betegségei hozzáadott nyomelemekkel kezelhetők. Feltételezve, hogy az eljárás állatok és emberek esetében is működhet, folytatta a kutatást, mígnem 1972-re elkészült a Béres Csepp, melyet elsőként saját magán és komoly betegségben szenvedő húgán tesztelt. A gyógytermék egyre nagyobb népszerűségnek örvendett, a hatalom azonban mindent megtett, hogy a feltaláló munkáját megnehezítse, és a Béres Csepp hírnevét bemocskolja. Béres Józsefet kuruzslás vádjával feljelentették, ám a hiteles fellépésű, becsületességéről híres kutatónak sok pártfogója akadt.
Az érzelemteli film nem csak a Béres Csepp története. A hatalommal szemben vívott szélmalomharc mellett bemutatja a hatvanas, hetvenes évek Magyarországát, a szocialista társadalom ellentmondásait, az egész lakosságot sújtó megtévesztést és félrevezetést.
Béres József szerepében Gáspár Tibor, Jászai Mari-díjas színész látható, a feleségét Huszárik Katalin alakítja. További szereplők: Székely B. Miklós, Hatházi András, Seress Zoltán, Für Anikó, Lukács Sándor, Trokán Péter, Bede-Fazekas Szabolcs, Oberfrank Pál, Trill Zsolt.

 

Előzetes

A feltaláló - Béres József

 

Jegyrendelés

A film még nem található meg a műsoron, kérjük látogass vissza később.

Műsoron


A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013
Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.